За проблеми със съединител, скоростна кутия, диференциал, кардан, полуоски и др., питайте тук.
02 Ное 2016 00:05
Здравейте,
Карам Е30 316 от 89-та година.
Още, когато я взех си имаше едно стържене отзад. Заех се да го отстранявам, купих втора ръка диференциал, защото майсторите казаха " ОТ ДИФЕРЕНЦИАЛА СТЪРЖЕ " , купих диференциала от Metodi Metoduev, смених го обаче стърженето остана същото. Дали има вероятността да съм ебати късметлията и човека да ми е продал стържещ диференциал или проблема може да идва от другаде.
Все си мисля,че няма как и двата диференциала да стържат по един и същи начин ( все едно влачите желязо по земята за такова стържене говоря) .
Дайте ми предложение, къде да търся проблема, като изключим диференциала.
Благодаря предварително.
02 Ное 2016 08:28
Здравей,
Така онлайн няма как да се разбере ...
Вдигаш колата и слушаш от къде е.
Така на първо четене се сещам за отзад за лагери на главините
02 Ное 2016 08:51
Лагерите на главините ги смених с чисто нови, китайски за по 12 лева бройката , ама все пак.. Тва е проблема ,че слушаме от 2 години насам , още откакто я взех , казаха ,че е диференциала, взех друг и пак същата работа.. да съм такъв карък ,че да купя друг диф със същия шум ли ? ... не знам вече, а това ми е единствената причина да не я карам ...
02 Ное 2016 09:16
според мен НЕ Е от диференциала. няма как и двата да стържат по един и същ начин..
виж да не би жилата на ръчната да опират в полуоската и да стържат там ... или нещо такова
най-добре вдигни колата на стойки на задния мост, запали я .. вкарай 3та и виж откъде стърже точно
12 Мар 2017 18:50
Здравей, има ли вариант гърнето да упира в полуоската.
12 Мар 2017 21:52
Или лагера в междината опора на кардана, нищо, че е гледана от майстори