Switch to full style
За проблеми със съединител, скоростна кутия, диференциал, кардан, полуоски и др., питайте тук.
Добави отговор

От м40б18 към м20б20

30 Юни 2013 20:43

Значи.. преди няколко дни ми умря м40ката ( редовните и проблеми) и си намерих м20 мотор.. Като го взех ми казаха че кардана ми бил същия ама не! Излезе че на м40 кардана е по-дълъг.. Какъв кардан е съвместим с М20 мотор с ZF Кутия? Търся м20 кардан ама почти никъде няма.. или искат баси парите.. Имам предложения че м50б20 от е36 щял да стане? Някой по запознат да сподели..

Re: От м40б18 към м20б20

30 Юни 2013 21:08

При М20 моторите кутиите са две, без значение дали Getrag или ZF:
1. За M20B20 и M21D24 (324d) - тогава предното парче на кардана е по-дълго;
2. За M20B23, M20B25 или M21D24 (324td)- предното парче на кардана е по-късо.
Ако не е заменена кутия от един мотор на друг:
Други кардани не стават. Или ако се монтират, шлиците между предното и задното парче излизат извън нормално положение за ход на задния мост.

То тоя филм ти вече не го ли игра? :hihi:

П.С. Темата не е за "Трансплантация на Е30 мотор" в раздел "ЦЯЛОСТНИ ПРОЕКТИ", за това я местя. Другия път се поогледай и пускай теми в правилните раздели.

30 Юни 2013 23:37

Предния път филма беше с м50б20 и там момента беше с вибрация от към кардана.. Иначе Предна част си намерих от М20 мотор.. Въпроса ми е понеже има налична само предната част към кутията.. а доколкото разбрах задната е същата. Трябва ли след закачането на двете да се занесат на баланс?

01 Юли 2013 00:10

Не.
Частите са балансирани по отделно и заедно са също в баланс.
Но трябва предно и задно каре да са на 90 градуса едно спрямо друго при събирането на кардана.

22 Мар 2026 14:14

сайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайт
сайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайт
сайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтсайтtuchkasсайтсайт
Добави отговор