Switch to full style
Важен е не само външния вид, но и функционалността на това, което ни свързва с пътя.
Добави отговор

Обща тема за ремонт, боядисване и полиране на джанти

01 Мар 2014 00:57

http://www.youtube.com/watch?v=vnCyYbqhmAE

http://www.youtube.com/watch?v=Cw9bBQwAgOI

Re: Обща тема за ремонт, боядисване и полиране на джанти

01 Мар 2014 09:49

Тия от първия клип бая набързо прескочиха шкурките и не слязоха до водни. То и крайния им ефект не е уау.

За да стане както трябва се сменят номера през 100-200 и трябва да идеш чак на 2000 водна шкурка. Започваш да търкаш със следващ номер едва когато си заличил следите и по дълбоките деруги от предходния.

Аз моите джанти поради липса на струг ги въртях на колата, качена стабилно на стойки :hihi:
Изображение

01 Мар 2014 10:10

на струга с главината съм го пробвал и става ...
дори свалях 2-3 слоя боя с гъбичката 320 ... на струга ...

боди пейнт ремувър гел /литрова кутия също е добре ... само, дето трябва и пароструйка да имаш да сабаря кашата от боя която се получава/ Спрея на боди пейнт ремувър е слаб ... не го порепоръчвам.

не ги полирах моите, защото след търкането се оказа, че имат заварка по борда и заварачния материал е различен от материала на джантата и стоят различни цветове ... и се отказах ...

09 Мар 2014 12:43

Шкури се до 400, всичко на горе е загуба на време, след 400 започва истинското полиране.

09 Мар 2014 16:15

Ами с водни шкурки ? 400 не оставя ли много дълбоки деруги.

09 Мар 2014 17:33

buck написа:Ами с водни шкурки ? 400 не оставя ли много дълбоки деруги.

Оставя.

09 Мар 2014 20:15

Мармот написа:
buck написа:Ами с водни шкурки ? 400 не оставя ли много дълбоки деруги.

Оставя.

Оставя, ако не се заиграеш с полирането. Както и да е, който иска нека да кара по трудния начин, аз просто споделям опит.

09 Мар 2014 22:58

Сподели как полираш. С какво? В какво се състои 'заиграването'. Затова е форума и в частност темата.

09 Мар 2014 23:23

Мармот написа:Сподели как полираш. С какво? В какво се състои 'заиграването'. Затова е форума и в частност темата.

Аз лично си плащам за да ми ги полират, тъй като не е за мен, отнема много време, адски мръсна задача е, а и си изисква по-специални инструменти. Та по същество, човекът който ми ги полира шкури до 400, като изглажда абсолютно всички неравности, деруги и т.н. , а след това започва направо да полира с различни кечета и пасти, самото полиране му отнема най-много време, докато излязат "деругите" от едрата шкурка. Общо взето това е, няма рокет сайънс.

10 Мар 2014 00:14

Погледни другия път твоя човек дали след 400 не търка на пасти с различни номера абразиви в тях.
Добави отговор