Switch to full style
Двигателна електроника, диагностика, аларми, комфорт модули и др.
Добави отговор

Питане относно табло с прибори.

19 Фев 2014 20:58

Първо искам да кажа здравейте на всички,понеже това ми е първия пост във форума и след това да премина към въпроса.
Та възможно ли е да се сложи табло от м40/42 в е30 316 м10?Големия часовник взе да ме дразни прекалено вече и искам да сложа по модерно табло,но дали тази м10-ка следи оборотите от някаде или трябва да добавям някакъв датчик.Мерси предварително .

Re: Питане относно табло с прибори.

19 Фев 2014 21:32

Стават. Гледай само таблото да е от 4 цилиндрово, че ако не е, трябва да се смени една джаджа.

19 Фев 2014 21:51

Да знам май някакъв "чип" се сменя ,но да разбирам,че ако е от 4 цилиндъра става "плъг енд плей" и оборотомера ще отчита?

19 Фев 2014 22:21

повечето имат кабела за оборотомера ... коя година е ?

19 Фев 2014 23:07

Produktionsdatum: 03.03.1986
Не е от най-дъртите :mrgreen:

20 Фев 2014 18:14

Слагай и ще разбереш ... аз съм слагал на една м10-ка и стана ... 12.85г. ...

20 Фев 2014 18:40

Ще пробвам,мерси много :thumbsup:

20 Фев 2014 20:34

Първо и аз да кажа здравейте на всички, понеже и на мен това ми е първо мнение в този форум.
А по темата - слагай смело трябва да стане. Моята е излязла от завода 6-ти месец 86-та година с М10Б18 карбуратор. Като попадна в мен и сложих М20Б23 от кола произведена началото на 83-та година и смених и таблото с такова от 6-так и всичко си работи коректно. Пробвал съм с табло и от двата вида (и с щекер и с чип) - всичко работи коректно. Само оилсервиза и инспекцията не можах да подкарам но проблема май не е в таблото.

20 Фев 2014 22:46

burov написа: Само оилсервиза и инспекцията не можах да подкарам но проблема май не е в таблото.

Ми в кое е? Единственото нещо което светка тия свтодиоди и лампи е една платка с микропроцесор на 30 години, която се намира именно в таблото.

Относно оборотомера. Ще работи. Аз поне не съм виждал неокабелено Е30 за тази 'функция'

20 Фев 2014 23:00

Мармот написа:Относно оборотомера. Ще работи. Аз поне не съм виждал неокабелено Е30 за тази 'функция'

Супер,ще се слага значи.Иначе за оил чека бих се радвал ако не работи,че на моето табло нещо не работи както трябва и свети даже и при върнат контакт.
Добави отговор