Първо да ви похваля малко - страхотен форум - зачетох се и няколко месеца докато изчета всичко, ми беше адски интересно да проследя голяма част от проектите. Много сплотен и изпълнен с готини хора форум!
Та днес най-накрая се реших и аз да споделя моята кратка история.
Всичко започна миналата пролет, когато след 2 години стоене без кола най-сетне си казах, че е крайно време да се сдобия с 4 търкала, които да ползвам от време на време. Критериите бяха да е подходяща за ежедневка, да е със задно предаване, тъй като предно и 4х4 вече съм имал; да не е спънат кон и да е с редовни документи. Първоначално започнах да разглеждам обяви за 200SX и Silvia, но цените и състоянието на колите не успяха да ме грабнат. И така в един прекрасен ден един мой приятел и клиент от Кърджали, с когото дотогава си водехме комуникация само по телефона, ми съобщи, че възнамерява да се отърве от едната си Е30-ка. Описанието на колата по телефона беше - купе троен стоп с "две-и-осмичен-мотор". Ползвал колата само за даване на газ, тъй като си има ежедневка Е30 комби на газ. Дотук добре. Помолих го да не бърза с продажбата докато събера достатъчна сума, за да имам самочувствие да се появя и след няколко месеца се разходих до там. Впоследствие научих, че в Кърджали и околията било пълно с лачени Е30-ки, в което се убедих едва когато отидох - действително има нещо такова, дали заради турците или поради друга причина.
И така - сега малко повече за колата. Моя човек я купува за 400 лв. преди няколко години от някакво местно момче. Купето е било зарязано на паркинг без да се кара, но без фрапантни ръжди и липси. Общо взето базова 316-ка в цвят "zinoberrot", произведена през 06.1989 със следните "екстри":
S320A Deleted, model lettering
S400A Slide/tilt sunroof, manual
S428A Warning triangle and first aid kit
S680A Radio antenna, manual
S687A Radio preparation
S850A Additional Export tank filling
Впоследствие колата се сдобива с M52B28 и 5-степенна кутия ZF, генерация на 63 без катализатор, керамичен съединител, шпер диференциал 3,25 от Е30 М3, главини от Е36 с 5х120; предни спирачки от Е36 328i и заден мост от компот; стъклопластов М-техник 2, корита FK и т.н. Дотук обаче хубавите неща приключват. Купето е цялостно пребоядисано и окепазено тотално, шибедахът не се отваря, интериорът беше оставен само на стелки, табло и кори на вратите, а закопчалка за предпазния колан на пасажера липсва, тъй като някой е майсторил по релсите на седалките и захващането е изрязано напълно. Ето снимки на колата във вида, в който я взех:

Още в деня на покупката я преобух:

След това първата ми работа беше да махна надписите от стъклата:

RC-тата се оказаха твърде големи и реших да си взема 16-ки. Спрях се на реплики на BBS RS със златист център. Освен тях се сдобих с претапициран с кожа и алкантара волан M-Technik II, както и тонирани стопове MHW:

Лека-полека посъбрах липсващите елементи от интериора. Остана да оправя шибедаха и да си намеря читави седалки, защото коритата са отврат за ежедневно каране. Та в момента колата изглежда ето така:

След като посвикнах с липсата на хидравлика и овладяването на задницата, се вдигнахме до Калояново, за да видя как ще се представи на писта. Като за първо каране смятам, че се представих добре с време от 58 секунди, което е с 2 секунди по-бавно от М3-ката на снимката:
Последна промяна
TheDevilTwin на 09 Сеп 2018 13:30, променена общо 1 път