Привет,
Дълго време се колебах дали въобще да пиша тук. В този форум реално май малко хора познавам. Макар че с Е30 съм прекарал 12+ години от живота си. С една от последните Е30 325i M-Technik бях попадал (случайно) на форумна сбирка на кино Арена. И покрай Камен се присъединих за малко... След това се разделих с Е30ските и влязох в една по-софтуерна ера с Е90. Малко или много вече не съм същия Е30 ентусиаст като преди. Тук плахо пристъпвам, защото се чувствам малко като ренегат. (За справки
темата от пауъра). И все пак реших да напиша. Живота е странно нещо. Защото някои неща по един или друг начин се повтарят. Първо съдбата ме срещна по-отблизо с Делян (известен също като Кроки). От време на време се виждам с него и разговаряме. За което съм му благодарен. След това се оказа че шурея, който дълго време се чудеше на моята Е30 мания, изглежда с известно закъснение се е заразил: новата му мания е Е30 325i Cabrio (задължително с ръчни скорости). Неусетно аз влязох в ролята на експерт-консултант, а той - по-скоро спонсор и потребител на проекта. Може би е важно да споделя и подробността че той живее постоянно в чужбина. Първия екземпляр купи преди около 6 месеца: като колата има доста забележки (а в мое оправдание ще кажа, че в случая роля изигра и нетърпението на шурея, който само седмица преди да отида при него, прояви самоинициатива и я купи преди да си кажа експертното мнение). Колата е 07.1987 Е30 325i Cabrio на поне 170К км (според километража), има доста липси (основно пластмаси - кори, подкалници, халогените), купена беше с щета - задран, натиснат заден калник. Но нека самите снимки да говорят:

Втората е купена току-що. Тя е 12.1986 325i кабрио на 109К км (имаме основание да вярваме че км са реални). Тук участвах по-активно, а и през тези 6 месеца и шурея доста се образова. Може би единствения проблем на тази кола е че от 2008г почти не е карана, стояла е в гараж. Снимките за сега не са много (и за съжаление - само от телефон, правени набързо):

Какво следва? Кроки ме насочи към някои теми тук. Определено останах много впечатлен от това, което се прави от някои хора по възстановяването на тези класики. Но не съм сигурен доколко ние с шурея ще задълбаем в същата посока. Струва ми се че ще сме по-скоро юзъри. Само времето ще покаже всъщност докъде ще стигнем.
Благодаря за вниманието!