Switch to full style
Покажете си Е30-ките и споделете най-хубавите си моменти с тях.
Добави отговор

Една обикновена Е30-ка.

18 Май 2013 16:09

Здравейте момчета,

В тая тема ще стане на въпрос за една обикновена трийска, без големи подобрения по нея. Общо взето винаги съм се стремял до достигна едно задоволително заводско излъчване. Колата си е 324d и разбира се е далече от вървене или да се ползва за дрифтове или някакви такива дивоти. Просто това е кола, която се ползва всеки ден от студент и целта е да не ме оставя никъде по пътя и да е сигурна, че когато и да се кача в нея винаги ще запали и ще ме закара до мястото, където трябва да стигна. Разбира се при едно по-добро стечение на обстоятелствата и при подобряването на финансовото ми положение след като приключа с моето образование проекта може да започне, но отново ще се придържам максимално към оригиналния вид на колата. 8-)

Колата е взехме от наш приятел, който си има собствен сервиз и е изключителен табиетлия и колата беше максимално подържана, но за жалост беше занемарил купето и имаше невероятно много забележки по него.
Изображение

това е първата снимка от когато е взехме.
Изображение

Изображение

Разбира се покарах колата в това състояние, че пусти мерак все пак ми беше първата кола :mrgreen:
След това закупихме нови прагове,вежди, всички необходими железа, препарати за след боядисването да бъде намазана из основи, дори си купихме ЦО специално за да е изкърпим. Снимки точно от целия процес нямам, но това са част от тях:
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
тука съм на бала на сестра ми :mrgreen:
Изображение
тава е майстора ( чичо ми, с който работихме по колата )
Едно от малките намесвания по външния вид на колата от моя страна е почервяване на стоповете, че нейните оригиналните бяха уникално зле ( както са и днес де :hihi: )
Изображение
плакала е !
Изображение
Изображение
Изображение
финалния резултат.
След това си закупих бели мигачи от колегата laviatan
Изображение
бяха освежени по-голямата част от пластмасите по екстериора на колата.
Вътре дизелчето се сдоби с M-tech I волан и рекаро седелка.
Изображение
Изображение

Общо взето това е много на кратко описанието на колата, а да не забравя да спомена, че макар да е чист дизел колата е излязла от завода с доста интересни екстри. Има подглавници отзад, подлагътник, 4 диска и ABS :mrgreen:
Сегашното състояние на колата е от това:
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

Поздрави момчета и нека да пазим и да се грижим за тези красавици, както те го заслужават! :chug:

Re: Една обикновена Е30-ка.

18 Май 2013 16:39

чудесен 2ен стоп ;)
само ми е множко висока... но всеки с разбиранията си ...

пази я ;)

18 Май 2013 17:10

Перфектна си е, тъкмо не го бърка от къде минава.

18 Май 2013 21:20

Да си я караш с кеф.
Чудя се защо сложи само една рекаро седалка?

18 Май 2013 22:12

Евала, пич. двойните стопове са рядкост вече. радвай и се, но и я пази :thumbsup:

18 Май 2013 22:18

Виждам, че има и ръжди при задния десен стоп, трябвало е да ги оправиш като си свалял стоповете. Оправи ги овреме, щото след много кратко време ще плъзнат. Виж и джобовете на задната престилка, особено ако колата е със шибедах. Ръждите са неотложни неща, другото може да чака.

19 Май 2013 00:39

Благодаря момчета за думите!
Колкото до ръждата под стопа, това са снимки преди да почнем да я правим вече ги няма :thumbsup:
но ако трябва да бъде честен беше уникално зле тази кола от към купе сигурен съм, че ако видите снимките преди тази манипулация ще си помислите, че тази кола никога няма да бъде в движение. Та знам какво може да направи едната пуста ръжда. 5 месеца беше в бокса за да бъде изпипана. От долу е намазахме с 2 продукта на BODY, а вътре със още един различен за да спрем развитието на ръждата.
Седалката е само една, че когато търсех намерих само една и трябва да се взема в ръце и да и намеря още една ;)
Окачването сам го замислил много отдавна знам каква искам да е направя, но наистина сега минавам отвсякъде.
:chug:

19 Май 2013 07:22

Харесва ми, браво. Нямам какво да добавя освен наистина да се придържаш както до сега към оригинален външен вид. Ще споделиш ли какво комбо като окачване си преценил да слагаш в бъдеще?

19 Май 2013 14:23

Идеална е колицата.То ако не се лъжа тая седалка от мен я взе ти навремето. :hihi:

20 Май 2013 12:59

Колега, тоя теглич ако няма да го ползваш, по-добре го махни оттам, че ще нанесе големи вреди ако някой те чукне отзад (да не дава Господ!).

И според мен трябва да я свалиш малко, сега е прекалено висока. Аз на Дивакът съм с H&R 30/30 и нямам никакви проблеми софийско градско. Според мен това е разумното снижаване без да се нарушава проходимостта на колата при ежедневно каране.

Честито и от мен за Е30-ката, най-важното е да я пазиш! :thumbsup:
Добави отговор