След много житейски изпитания, погрешни покупки, опити в стил "от пр*дня боя"... Осъзнах, че до сега съм имал само грешни за мен е30-ки, трябваше като други хора да чакам за идеалната за мен... ама пусти мерак.
Основа: Дотук с празните приказки, които най-вероятно не интересуват поне 78% от четящите тук

, нека по същество ви разкажа за новата ми придобивка. Купе alpinweiß сглобено от чича ни Гюнтер през далечното 1984то лето. Купих го голичко - без мотор и салон, иначе е било м20б20 демек 320i, което ми допадна...защо- не знам

. От към екстри...има централно закл. и чек контрол...шибедаха работи перфектно, като всички механични части по купето което смея да твърдя че е в перфектно състояние. Боята е новичка ( навсякъде - вътре и вън ). Лепенчици с моделната идентификация, налягане на гуми и т.н е наслагал другарят бояджия - мераклия е бил. От към окачване навсякъде е с полиуретанови тампончета - българчета ( някой ако има опит с тях - издръжливост, качество и др. моля да сподели, за да се залавям увреме с монтажа на новички оригиналдЪ тампончета като при старата кола). Weitec пружини и амортисьори уж Bilstein, ама днеска най после лежах пред входа и след получена настинка установих, че и те са weitec...както и да е колата ми се струва приятно твърда за сега, но ще видим като я подкарам. Задните носачи са от Z3 с спирачките им, а отпред е с спирачки от е36 328, но по кой начин е направена конверсията ще разбера като я завозим с DJony към гаража да я майсторим ( не, че е от голямо значение) важното за мен е че има функционални (надявам се) спирачки и че е на 5х120, апропо джантите от е36 стават перфектно. Вървеше си в комплект и с голямо прасенце, мисля че е 3,15. Хидравлика си има монтирана с не е30кова рейка

. Таблото (арматурното) е перфектно без пукнатини изсветлявания и т.н. Чека също работи.
Същина на проекта: Колата ще ми е евридейка, знам че в този момент може и да има хора които ще ме нападнат с тази ми идея...но всеки си има мнение, мечти и цели - нали? Смятам да го оборудвам с плушен мокет, като старата ми кола...имам си мтех1 волан който ще дам на претапициране тези дни, имам си и мтопчица - оригиналдЪ.. смятам да я обурудвам и с ел.стъкла, черно таванче разни нови копчалъци с неизтрити надписи и т.н..
Рекаро, за предпочитане черно кожено.. така де, такова ще е щом го намеря. За сега си имам Ис-ков салон от старата 30-ка.
Ще пусна и две снимки сега ( толкова имам ) и ще лягам..

тъпата работа ще ме умори. Утре ако имам повечко време ще понапиша още за "пъкления" ми план.