Модела ми е мечта много от одавна. В търсене на кола в последните 2 години изгледани десетки и нито една
на която неможеше да ми грабне окото. Най накрая съвсем случайно попаднах на тази.
От 3 месеца съм нейн собственик и винаги съм се качвал с усмивка на лицето в нея.
Дългоочакваната и търсена мечта BMW E30 89-ти набор 3-ен стоп
За съжаление с мотор M40b16. Но това ще бъде коригирано.
На пръв поглед изглеждаща много запазена. Проблемите и бяха че прегряваше но бяха моментално отстранени.
С кожен салон в перфектно състояние и единствена забележка скъсано на шофьорската седалка.
И разбити тампони на единия носач и единия заден амортесиор.
Взети са нови тампони на Боге-плътни за носачите и Мейле за задните амортесиори.
А ето я и самата нея.

Тук вече я пастирах да я приведа в някакъв бляскав вид

И филма започна така: Тази престилка от 2-ен стоп и този лип въобще не ми допадаше и я замених с такъв от 3-ен стоп.

Ето самата престилка само наложена да се види дали някъде нещо не съвпада и да се поправи докато е разглобена цялата

Реших лека по лека да я стегна за зимата и да се поизкърпи тук таме където имаше нужда.
На пръв поглед беше съвсем малко но изненадата дойде сама с самото разглобяване

Най неприятното за работа место. Също така и повече от половината ботуш беше дал фира.

Почна се рязане до здраво и зачистване на местата където ще се заварява.

Заварките са превени с ламарина от врата на друга кола.

И започна запечатването на заварките.
Колкото и сложно да беше го възтанових почти до оригинално
За тях използвах на фирмата Nagrin някакъв спрей който става като битумна настилка.
Разлива се перфектно и отива по малко количество от шегрена.

Малко бояджиийски историй

Тук вече липсва лепенката дето криеше дупката която стария собственик беше направил за пълначката на газовата

И най - накрая сглобена и вече на пътя

To be continued:
Ако не съм уцелил мястото на темата нека да бъде преместена където трябва
Последна промяна
valio_e30_white на 17 Фев 2014 15:52, променена общо 1 път