Switch to full style
Покажете си Е30-ките и споделете най-хубавите си моменти с тях.
Добави отговор

Нов герой в моя Е30 сериал

06 Май 2014 18:17

Здравейте, да се включа и аз малко :hihi: От точно 11 дни станах собственик на поредното Е30. Както при всяка покупка до сега тръпката е уникална, но този път беше дори нещо повече. Осъществявах една мечта, макар и не във вида, в който съм си я представял винаги. :)
Колата е кабриолет, италианка, Февруари '92 година, М40, Brilliant Rot, но пребоядисван. Като екстри е постна, единствено ABS и електро-механичен гюрук, който разбира се не работи и се отваря ръчно. Другото си е стандартните 4 ел. стъкла за кабриолетите и пищялки на огледалата.
Най-важното е ръждата, по-скоро малкото налична. Има на няколко местенца дребни наченки, но нищо фрапантно за сега не съм видял. Може би най-сериозно ще е на дясната вежда, долу ниско, до прага, където боята е подпухнала на едно петно и предполагам че като се разчовърка ще поизлезе.
Покупката на колата бе осъществена с голямата помощ на колегата Емилио, на който благодаря изключително много. Той направи първия оглед, както и подробни снимки на всички видими забележки, след което отидох до София и директно я купих без да я оглеждам реално :mrgreen:
Друго освен видимите забележки са тракащата М40-ка, но пък вървяща изключително добре, като за този двигател. И двамата с Емилио останахме учудени как върви с тежкото купе без покрив :hihi:
Гюрука е в доста лошо състояние, рязан, кърпен, и към момента прокапващ в предните два ъгъла при дъжд. За смяна си е. Електро-механичната част също е разкачена, но налична с изключение на лоста(щангата), която разгъва и сгъва скелета.
До момента съм отстранил само една ужасТна вежда, над фаровете. Предстои да върна оригиналния вид на стоповете и да разкарам смоличковите елементи. Също ми се иска в най-скоро време да разровя ръждата по веждата, за която споменах, за да се спре навреме колкото я има.
Нямам много време на последък, но успях да оправя и малко от електрическите проблеми. За сега остана само ABS-а, който имаше прекъснат кабел на датчик, но след възстановяването му пак остана да свети лампата.

Общо взето това е, началото е дадено, живот и здраве ще става все по-хубава за напред. :)
И няколко снимки, с които разполагам в момента :)

Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

Re: Нов герой в моя Е30 сериал

06 Май 2014 18:55

Честита! Успех!

06 Май 2014 20:00

Айде честита и от мен! Много безаварийни и да я върнеш в предишния и блясък :thumbsup:

06 Май 2014 21:15

Браво и честита! :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup:

06 Май 2014 21:50

Честито, добре изглежда :thumbsup:

06 Май 2014 22:12

Честита и тук, макар че знам от по-отдавна. За праговете ти казах вече :hihi:

06 Май 2014 22:17

честитка и от мен!
много хубави моменти с палатката ти желая и бързо да я нагласиш :thumbsup:

06 Май 2014 22:56

Повече от десетина палатки има вече. Може цял лагер да направим..
Много незабравими спомени с нея ти пожелавам..

14 Май 2014 21:12

Честито колега Мармот, много да те радва и само хубави емоции ти пожелавам с красивото е30 кабрио! Еххх и червено... :smokin:

п/п- Радвам се, че ви е направило впечатление м40то, при положение, че всеки го плюе. Читав мотор върви изненадващо добре и разхода на бензин е в рамките на 6/12л.( не по книжка, а реално засечено от мен) при нормално каране. Моята е на половин милион км. и не знам как постига около 11л. градско в центъра на Атина и вървежа е доста приличен за "умрялото" М40Б18.

24 Май 2014 17:00

Днес ми остана свободно време, разкарах най-после гнусните смоличкови прагове, които седяха като подарени :hihi:
Прикачени файлове
IMAG0010.JPG
IMAG0010.JPG (932.26 KiB) Прегледано 21403 пъти
Добави отговор