Здравейте, да се включа и аз малко

От точно 11 дни станах собственик на поредното Е30. Както при всяка покупка до сега тръпката е уникална, но този път беше дори нещо повече. Осъществявах една мечта, макар и не във вида, в който съм си я представял винаги.
Колата е кабриолет, италианка, Февруари '92 година, М40, Brilliant Rot, но пребоядисван. Като екстри е постна, единствено ABS и електро-механичен гюрук, който разбира се не работи и се отваря ръчно. Другото си е стандартните 4 ел. стъкла за кабриолетите и пищялки на огледалата.
Най-важното е ръждата, по-скоро малкото налична. Има на няколко местенца дребни наченки, но нищо фрапантно за сега не съм видял. Може би най-сериозно ще е на дясната вежда, долу ниско, до прага, където боята е подпухнала на едно петно и предполагам че като се разчовърка ще поизлезе.
Покупката на колата бе осъществена с голямата помощ на колегата
Емилио, на който благодаря изключително много. Той направи първия оглед, както и подробни снимки на всички видими забележки, след което отидох до София и директно я купих без да я оглеждам реално
Друго освен видимите забележки са тракащата М40-ка, но пък вървяща изключително добре, като за този двигател. И двамата с Емилио останахме учудени как върви с тежкото купе без покрив
Гюрука е в доста лошо състояние, рязан, кърпен, и към момента прокапващ в предните два ъгъла при дъжд. За смяна си е. Електро-механичната част също е разкачена, но налична с изключение на лоста(щангата), която разгъва и сгъва скелета.
До момента съм отстранил само една ужасТна вежда, над фаровете. Предстои да върна оригиналния вид на стоповете и да разкарам смоличковите елементи. Също ми се иска в най-скоро време да разровя ръждата по веждата, за която споменах, за да се спре навреме колкото я има.
Нямам много време на последък, но успях да оправя и малко от електрическите проблеми. За сега остана само ABS-а, който имаше прекъснат кабел на датчик, но след възстановяването му пак остана да свети лампата.
Общо взето това е, началото е дадено, живот и здраве ще става все по-хубава за напред.
И няколко снимки, с които разполагам в момента