Дата и час: 17 Сеп 2026 04:30

Time zone: Europe/Sofia [ DST ]

Напиши нова тема Отговори на тема  Страница 17 от 29
 [ 287 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 ... 29  Следваща
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: 16 Май 2017 22:08 
е30 зависим
Аватар

E30: 325i coupe
Аз даже не смятам, че е имало тунинг опити, а съвсем стандартна некадърност.
Все тая де, то квот било било...
Дано да се намери тиква, по скоро и тва е!

Тая работа с буталата и 731 ми се струва страшен филм за.временна работа, ама той си знае де...

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 16 Май 2017 22:24 
Toruk Makto
Аватар

E30: 324td
За да се изстърже толкова много една глава, не е е било за контролен шлайф.

Никакъв филм няма с буталата, трябва само кадърен фрезист, който да ги базира правилно и е работа за няколко часа. Малко по-трудни са фрезенките, но и там опира до човека, който ще ги прави, нищо страшно.

Глава 731 се намира лесно и е евтина дори и оборудвана. Ако не е оборудвана, всички карантии от спуканата 885 могат да се ползват с изключение само на клапаните.

Това, според мен поне, е относително евтин и бърз вариант колата да се върне на пътя.

Изображение

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 16 Май 2017 22:41 
Toruk Makto
Аватар

Ама и аз съм един... :hihi:

Трети бърз вариант - колянов вал от M52B28 и 130 мм. биели от B20.
Буталата си остават от B25.
Ремонтна гарнитура 2.05 за всеки случай.
Глава 731.

Не съм много сигурен дали ще стане, но ако се намери главата от съфорумец като подарък, може да се пробва. Недохода на буталото е 0.5 мм. и допълнителните 0.3 мм. от гарнитурата дават общо 0.8 мм. увеличение на разстоянието между бутало и клапан. Най-добре е да се намери едно бутало от B20 и да се мери фрезенката колко е дълбока спрямо B25.

Частите ще се ползват и след намирането на глава 885 и така няма да има излишни разходи. :thumbsup:

Изображение

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 17 Май 2017 01:42 
Toruk Makto
Аватар

И четвърти вариант - като на Бурята. :D

Трябва ти 2.8 литров колянов вал, бутала от M54B30, глава 731 и смукателен колектор от M20B20. После само лека настройка на мотроника и имаш 160 коня на колелата.

Дяволът вече не е толкова черен. :D

Изображение

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 17 Май 2017 09:21 
B&K Garage Customs
Аватар

E30: комби, акула и палатка
колектора го обърка .. иначе съм описал подробно листата с частите :D И да .. отдавна съм му предложил да направи като мен, но това изисква закупуването на още части и влагането на още доста труд да го пре-направи.

Само каквото си знае Краси, той си знае най-добре.

Изображение
https://www.facebook.com/events/625976980816824/ Втора
https://www.facebook.com/events/1575118509392474/ Трета
https://www.facebook.com/events/1753119984903631/ Четвърта

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 17 Май 2017 11:03 
Toruk Makto
Аватар

Нямах предвид да прави нещата точно като теб. :D
За мен няма много смисъл да сложиш колектор от В25 на стокова глава 731, но ти си знаеш.
А относно закупуването на още части - то от това няма мърдане, ако иска да има 2.5/2.8 кабрио. Алтернативата е палатка-паметник или да връща М40-ката.

За влагането на още ДОСТА труд, за да го направи... чак доста не е, но всичко се познава в сравнение.

За едно си прав обаче - той си знае какво ще прави. Аз се ограничавам до това да предложа някакви идеи за излизане от ситуацията.

Изображение

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 17 Май 2017 11:31 
Dr.Tempomat
Аватар

E30: '90 Touring, '92 Convertible
Нова тема за размисъл
:censored: :bang:
Изображение Изображение Изображение

Буталата имат свръх ход от поне 5 десети.
Явно и блока е стърган. Има и нещо като набивани втулки в цилиндрите. Бившия собственик ми каза, че са набивани ризи при предния основен ремонт, на което аз не вярвах. Също и хонинга е доста странен. Едър и нарядко, а не като оригиналния на BMW.
В крайна сметка имам 200 кила скрап.

За сега нещата вървят към вадене на тоя боклук, връщане на М40ката и сглабяне на нов двигател с наличната скрап в строук вариант на 2,8.
Въпроса е ако блока е свален с 5-6-7 десети какво правим? Стържем буталата?
Не съм спал от три дни, мисля всякакви варианти и ми се струва, че това е най доброто решение.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 17 Май 2017 11:56 
Toruk Makto
Аватар

:shock:
Няма такова малоумие... някой гаражен герой е "подгонил" сгъстяването доста сериозно... най-вероятно не може да сметне 2+2, но иначе е стъргал и глава, и блок, ей така, на око... :shock:

Блока трябва вече да се измери прецизно. Ако са махнали 5-6 десети няма проблем, защото при конверсията към 2.8 ще имаш недоход от точно 5 десети. Ако са около 7-8 десети пак няма проблем - ще ползваш ремонтна гарнитура.

Мен ме притеснява друго - че извади горе-долу заводска компресия. При това надстърчане на буталата, би трябвало да е по-висока. Задължително премери цилиндри и бутала с микрометър. Ако там няма проблем (дано), значи си само за смяна на сегменти.

За хонинга - може да се коригира ако е прекалено едър.

Изображение

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 17 Май 2017 12:12 
Dr.Tempomat
Аватар

E30: '90 Touring, '92 Convertible
Остави това, че тоя мотор е рендосван яко, ами беше и със стандартна гарнитура 1.75мм. Цяло чудо е, че е работел. Яко на късмет е била цялата работа.
А това около цилиндрите приличащо на втулка допълнително ли е или оригиналния блок е така конструиран? Наистина ли са набивани ризи/втулки?
Със стандартен размер бутала е в момента 83,98mm и нямат грам луфт с изключение на 6 цилиндър, който има минимален такъв, но пък там даде най-висока компресия :shock:

Компресията, която мерих може да е и в следствие на клапаните. След като ги разглобих се оказа, че имат наченки на корозия, вероятно от дългия престой в неработещо състояние. Може и от там да е пропускало по малко.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 17 Май 2017 12:31 
Toruk Makto
Аватар

Да, набити са ризи, но това не е проблем, ако е направено кадърно.
Буталата и цилиндрите ги мери с микрометър (или иди при някой, който има и знае как се мери, особено за цилиндрите - мерят се по цялата дължина). Погледни за стойностите в ръководството на Бентли, има го във форума.

При 6-ти цилиндър ти е била най-висока компресията, защото буталото е било най-близко до горивната камера, заради просташки стърганата глава.

При 6-ти цилиндър луфта какъв е? Буталото ли мърда в цилиндъра или мърда спрямо биелата?

Изображение

Върнете се в началото
 Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  Страница 17 от 29
 [ 287 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 ... 29  Следваща

Time zone: Europe/Sofia [ DST ]