Дата и час: 17 Сеп 2026 04:29

Time zone: Europe/Sofia [ DST ]

Напиши нова тема Отговори на тема  Страница 20 от 29
 [ 287 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23 ... 29  Следваща
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: 25 Май 2017 23:22 

Мога да ти услужа с един комплект биели от б20 :thumbsup:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 25 Май 2017 23:50 
Toruk Makto
Аватар

E30: 324td
Мармот написа:
Според мен не е опит за тунинг. Набитите ризи потвърждават донякъде разказа на продавача.
Собственика на е34-ката, от която го свалихме, си е човек дето има пари. Вкарал е колата някъде си за основен ремонт. Блока бил износен и са му набивани ризи. Всичко останало според мен е плод на идиотизма на майстора, но не е тунинг. Явно главата е била крива, а блока е челосан малко повече след интервенциите по цилиндрите.
Надали преди 7-8 години Ганьо в някой Плевенски гараж е смятал СС и прочее.
Всичко е сглобено на чист късмет и е работило известно време, докато собственика на е34-ката не я зарязва. Вече имам и някакви съмнения защо е зарязана тая кола...

Краси, от известно време се замислих на този твой пост... и не ме напускаше чувството за един смътен спомен отпреди 4-5 години, за едно твърдение, че общата дължина на биела и бутало е 206.7 мм., но височината на блока е 206.2 мм.
Поразстършувах се малко тия дни и на няколко места откривам потвърждение, че височината на блока е 206.2 мм., което обяснява свръххода на буталото от 0.5 мм.
Също така се сетих за темата на Бурята, че беше измерил малък недоход, който по сметки излизаше да е 1.38 мм., но реално е 0.88 мм. и при измерване с шублер, тия 0.38 мм. може и да не се хванат. Затова и твърдеше в неговата тема, че недохода му е 0.5 мм.
Та в твоя случай най-вероятно блока не е стърган (както си и мислех първоначално), а просто е бил на контролен шлайф (който е няколко стотни). Проблема е, че този който е стъргал главата, най-вероятно същия е стъргал блока и най-вероятно не го е базирал водоравно. Това, предполагам, с лошо базираната и зверски стъргана глава, е довело до проблемите в 6-ти цилиндър. В този смисъл, задължително да премериш височината на блока при 1-ви и 6-ти цилиндър! Хубавата новина е, че дори и да има разлика, тя може да се коригира, защото вече със сигурност ще имаш 0.5 мм. недоход и ще има място за корекции. "Лошата" новина е, че като намериш читава 885 глава, 2.05 гарнитурата вече ще ти дойде най-вероятно височка. Но всичко зависи от това блока в какво състояние е и дали трябва да се коригира и с колко.

Изображение

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 26 Май 2017 08:09 
Dr.Tempomat
Аватар

E30: '90 Touring, '92 Convertible
Виж, аз тази гарнитура я купих защото имах някакви надежди да е здрава главата и ако нямаше нужда от шлайф щях да сглобя така.
В крайна сметка като дойде времето ще измеря и ако тази гарнитура е висока ще купя стандартна. Тази все на някой ще потрябва, нали сме се събрали от една порода тук :mrgreen:

Силно в момента ме притеснява луфта в шестото бутало. Нямам време да разглобя долнището и да разбера най-после какво е положението, но при първа възможност ще го направя и ще меря.

П.С Александър Георгиев, писах ти лично съобщение.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 26 Май 2017 08:14 
Биг Павар Брадър Мод
Аватар

E30: Convertible
Renegade написа:
Краси, от известно време се замислих на този твой пост... и не ме напускаше чувството за един смътен спомен отпреди 4-5 години, за едно твърдение, че общата дължина на биела и бутало е 206.7 мм., но височината на блока е 206.2 мм.

В темата за м20-ките от която взех снимките, няколко човека потвърждават, че блоковете им са с височина 206.2 мм.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 01 Юни 2017 16:50 
Toruk Makto
Аватар

Краси, ако бях на твое място, щях направо да забия една глава 731. Не правиш "перформанс" мотор с вал, портове, клапани, кобилици, така че според мен не си струва усилието да търсиш глава 885.
С недоход 0.5 мм. на буталото и гарнитура 0.3 мм. по-дебела (която вече имаш), според мен няма да имаш никакъв проблем с отстоянието до горивната камера на 731.
Степента на сгъстяване ще ти дойде около 9.67:1, което е предостатъчно за заводски разпределителен вал. Колата ще върви доста по-добре от нормална 25-ца, особено в ниски и средни обороти.
Колянов вал вече си намерил, единствените допълнителни части, които ти трябват са биели, глава 731 и клапаните за нея. Всичко друго ползваш от 25-цата.

Изображение

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 01 Юни 2017 18:12 
Dr.Tempomat
Аватар

Варианта с 731 глава съвсем не е пренебрегнат.
За сега чакам една 885ца, ако е здрава ще сглабям с нея. Ако се окаже и тя мармалад твърдо минавам на 731 :chug:

В този вариант, който спомена, с буталата от б25 няма ли да имам проблем?

Много благодаря за съвсетите и опита, който споделяш. От голяма ползва ми е, а предполагам и на всички останали :thumbsup: :chug:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 01 Юни 2017 18:19 
Toruk Makto
Аватар

Мармот написа:
...В този вариант, който спомена, с буталата от б25 няма ли да имам проблем?...

За 100% сигурност трябва 731 главата да се сглоби с комбото със стара гарнитура и да се пробва с пластелин върху буталата. По мои изчисления не би трябвало да има проблем. Аз така мисля да сглобявам и Девойката, защото виждам голям зор с намирането на читава 885 глава.

Мармот написа:
...Много благодаря за съвсетите и опита, който споделяш. От голяма ползва ми е, а предполагам и на всички останали :thumbsup: :chug:

Нали за това е форума. :chug:

Изображение

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 01 Юни 2017 20:36 
е30 зависим
Аватар

E30: 325i coupe
Мармот написа:
От голяма ползва ми е, а предполагам и на всички останали :thumbsup: :chug:

Потвърждавам! Нищо, че не пиша много в последно време, следя и развитието и ноухау-то :)

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 12 Юни 2017 08:11 
Dr.Tempomat
Аватар

Свалих няколко от лагерите. Общо взето и биелните и основните са доста надрани. Не знам на колко километра са реално след смяната, но единствената причина, за мен да, са така надрани е отново мърлявия ремонт, който е правен. Вероятно е останал абразив от шлайфа или стружки някъде и това са последствията...
Не мисля, че причината може да е лошо мазане. Ако беше такова щяха да са сини или поне със сменен цвят. Освен това помпата вдигаше налягане и гасеше лампата още на стартер преди да е запалил мотора.
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 12 Юни 2017 13:46 
Toruk Makto
Аватар

Не е само до мазане, а и с какво масло е работил мотора и дали е обслужван когато трябва.

Колкото и да са зле майсторите, които са правили ремонта, няма как да събрали коляновия вал със стружки и/или абразив, допуските там са прекалено малки и мотора е щял да роди веднага, ако е бил събран така. Причината е или лошо (или старо) масло, или некачествени афтермаркет лагери.

:!: Друго, погледни и маслената помпа в какво състояние е, ако има изядена циментация по работните зъбчатки - сменяй я, защото тя лампата за маслото добре си гасне, въпроса е какво се случва в обороти.

Изображение

Върнете се в началото
 Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  Страница 20 от 29
 [ 287 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23 ... 29  Следваща

Time zone: Europe/Sofia [ DST ]