Дата и час: 17 Сеп 2026 12:38

Time zone: Europe/Sofia [ DST ]

Напиши нова тема Отговори на тема  Страница 26 от 67
 [ 661 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29 ... 67  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Re: E30 318i Convertible
МнениеПубликувано на: 30 Дек 2013 13:30 
Биг Павар Брадър Мод
Аватар

E30: Convertible
В крайна сметка тръгна :D
Оказа се, че ел. проблем. Буксата, която се включва да вземе ток, въобще нямаше чопчета в които да се включи. :dunno: Доста странно.. Пуснахме ток и заработи. Пробвахме всичко. Работи обаче над 40км/ч. Изключва от ръчката, от спирачката и съединителя. Връща последната зададена скорост и т.н. Сложихме и компютъра на мястото си. Много съм доволен. :drive:

Дифа обаче предава боду дух и при натоварване чатка яко, това е бил и проблема за който споменах преди. Ще се моля, да ме прибере до София на 02.01.

Искам да благодара на Мармот, че без него нямаше да станат нещата. :clap:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 30 Дек 2013 19:22 
Млад ТЕХНИК
Аватар

E30: 4 цилиндрови :}
Браво :clap:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 30 Дек 2013 20:39 
Dr.Tempomat
Аватар

E30: '90 Touring, '92 Convertible
Проблемът се оказа в Accessory Connector-a C302. Буксата на темпомата се закачва на пинове R и S, които са съответно захранване за круиза и сигнал от стоповете. При Кроки там нямаше въобще фабрично окабеляване и пинове. В бързината е щракнал буксата и не е видял.
Сега круиза взима захранване от пин U, който е +12V след контакт и по принцип е захранване за подгрева на седалките. Сигнала за стоповете хванахме директно от прекъсвача на спирачката, зелен-червен кабел :drive:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 31 Дек 2013 12:53 
Аватар

На C302 няма пиновете за темпомат защото няма 318 с темпомат,ако беше 320,325,м3.......щеше да има ;)
Важното е че сте се справили :thumbsup:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 31 Дек 2013 16:11 
Dr.Tempomat
Аватар

E30: '90 Touring, '92 Convertible
GEORGIEV написа:
На C302 няма пиновете за темпомат защото няма 318 с темпомат,ако беше 320,325,м3.......щеше да има ;)
Важното е че сте се справили :thumbsup:

И аз след това четейки схемите си направих този извод :)
Важното е че стана и сравнително интелигентно без скраперии :)

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 02 Яну 2014 10:39 
Биг Павар Брадър Мод
Аватар

Снощи взех един диференциал от Мармота 3.65 ако не се лъжа, отворихме го, наляхме му масло и затворихме. Отворихме и моя, нямаше счупени елементи, но пък нямаше и масло... :shock: . Оказа, се че лявото кара е разбито. Сега малко по-мудна колата, ама ми харесва :D

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 04 Яну 2014 20:39 
Биг Павар Брадър Мод
Аватар

Накратко за монтажа.
Използвах оригиналното ръководство, което и GEORGIEV е пуснал в неговата тема.
http://www.e30-talk.com/attachments/ele ... eba-1-.pdf

Махате кората под волана, волана, таблото с уредите и радиото за по-лесен достъп.
Изображение

Хубаво е да има още 2 ръце, които да ви помогнат. Прекарвате кабела отзад, така че синята букса да отиде в жабката, където се намира компютъра на темпомата.
Изображение

По принцип, той има стойка, но аз нямам, така че, просто го сложих над компютъра на колата, в предната лява част на жабката. За целта трябва да махнете малката черна кора и да разглобите стойката на компютъра на колата. Така компютъра си седи скрит в таблото, не се вижда въобще и не хлопа.
В таблото слагате зелената букса/аз я имах/ и в нея включват е един от 3-те възможни дупки.
Изображение
Можете да монтирате таблото.

Централната конзола се разглабя, като махнете 4-те болтчета. На долната част от пласмасата си има заводско щамповано място, само трябва да се изреже. Ръчката на темпомата се монтира, пред тази на чистачките, като се използва нейното захващане. В ръководството, дупката за захващане се пробива със бургия 5.5мм и се използва друго болтче, аз не го направих, но ръчката ми играе малко повече от нормалното, не е фатално, но ще го направя по-нататък. Имате и една маса в инсталацията, аз я сложих при тази на ръчките. Сглабяте всичко и може да монтирате волана.

Включвате буксата на ръчката към буксата на инсталацията. След това малката 2-на букса, се включва ето тук горе в дясно.
Изображение
ВНИМАНИЕ За колите с двигатели 1.6/1.8 буксата ще е празна, защото не са предвидени темпомати, да го имате предвид. Та трябва да си пуснете отделно ток.

Слагането на планката на прекъсвача :hihi: на съединителя е доста пипкава работа. Сложете първо планката, а после прекъсвача, по-лесно е така. За да го промушите през дупката издърпвате черното палче, бутате червения пръстен, така ще може да се щракне и го регулирайте направо със съединителя. После включвате бялата букса в него. Темпомата, трябва да се изключва от лоста, от натискане на спирачката и от натискане на съединителя.
Изображение

Монтирването на акуатора е доста лесно, използвате едното болтче на кутията на филтъра и си застава като по учебник. За колегите с М20, монтирването на жилото е доста лесно. При мен се наложи лека модификация.

Черната планка се сваля и в кръглата дупка се изпилват 4-ри точки, колкото да влезне квадратната букса на темпомата. Трябва да се отнеме малко и от бронята на жилото, за да влезне до жилото на газта.
Изображение

Понеже жилото е от M20, идва прекалено дълго, трябва да се сложи, нещо което да обере дължината на жилото. Използвах медна тръбичка, при мен е дълга 76мм. Монтирва се на свободна позиция на дросела, в ръководството е опоменато, че трябва да има луфт от около 2мм м/у тръбичката и дросела.
Изображение

Остава ви само да прекарате черния кабел от акуатора, до инсталацията под волана, трябва да разпробиете една от големите дупки на гумата долу в краката. Доста е пипкаво самото прекарване, нужни са ви още 2 ръце, за да е по-лесно. Ние махнахме изцяло гумата, промуших отгоре кабела и колегата Мармот го хвана отдолу, така по-лесно вкарахме кабела през дупката заедно с гумения пръстен, използвахме малко веро, иначе е доста трудно. Включвате 2-те черни букси и сте готови.

Слагате кората под волана и може да тествате. Включва се над 40км/ч. Като бутнете ръчката напред към таблото( ускорявате ), не става на момента, а трябва да задържите една идея. Ще усетите леко придърпване. Това важи и при намаляване на скорота( дърпате лостчето към себе си ) Всяко бутане на лостчето за ускорение или намаляване променя скоростта с 1км/ч. За да изключите темпомата( ръчката надолу ) или да възвърнете последната зададена скорост( ръчката нагоре ) не е нужно задържане.
Голям кеф е.

Благодаря на Камен, Марто и Краси за помоща и информацията, която получавах, когато ми беше нужна.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 14 Яну 2014 18:34 
Биг Павар Брадър Мод
Аватар

Счупих карето сега, добре че беше на 2 сфетофара от нас, та Камен дойде и ме дръпна :bowdown: .
Сменя ли се само карето, комплект ли върви с полуоската? :|

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 14 Яну 2014 18:55 
Млад ТЕХНИК
Аватар

E30: 4 цилиндрови :}
Май му е дошло зор с това дифче :cry:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 14 Яну 2014 19:00 
Биг Павар Брадър Мод
Аватар

Защо смяташ така? То беше разбито, когато сменихме дифа.
Сега ми се обади някакъв пич от Гривица до Плевен, имал полуоски за голямо прасе и според него били по-къси, говорих с Камен и каза, че не е верно.

Върнете се в началото
 Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  Страница 26 от 67
 [ 661 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29 ... 67  Следваща

Time zone: Europe/Sofia [ DST ]