Дата и час: 16 Сеп 2026 10:57

Time zone: Europe/Sofia [ DST ]

Напиши нова тема Отговори на тема  Страница 6 от 14
 [ 131 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 14  Следваща
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: 20 Фев 2015 11:15 
е30 зависим
Аватар

E30: 325i coupe
convertible написа:
Изображение

Много добре е застанало всичко :thumbsup:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 20 Фев 2015 11:30 
Биг Павар Брадър Мод
Аватар

E30: Convertible
Ако преправиш картера, колко още може да влезне назад мотора с твойте препрявания? Прави ми впечатление, че е доста близо до радиатора и няма нужното разстояние м/у самият радиатор и мотора?

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 20 Фев 2015 15:05 
Dr. Recaro
Аватар

E30: '85 318i + '85 325йе
Той надолу ще слезе, не назад. 2 санта са нужни по спомен.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 20 Фев 2015 15:36 
Биг Павар Брадър Мод
Аватар

E30: Convertible
Ако се преправи както трябва, ще може и назад да мине.
Тук визуализирам какво имам предвид. Самата чупка да се махне и да стане право там. Това са си някъде 2+см.

Изображение

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 20 Фев 2015 21:09 
Аватар

E30: '89 320i
По-назад май не може повече,защото firewall-a e там. Щом е събрал виското значи има достатъчно място.

Convertible, харесва ми как си сложил сервото ,ако имаш някоя снимка отгоре , кое от къде минава и как е легнало на купето ще ти бъда мн благодарен. В общи линии това изпълнение ще гоня и аз за сервото. Писа че имаш проблеми с електрониката,предполагам спийд сигнала и авариен режим ? Защо не потърсиш инсталация от е34 V8 ( бЕз значение 30 или 40). Аз си намерих такава дори е от ранните без EWS.(мисля че има за продан една във Варна, ако не са я продали вече)

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 21 Фев 2015 17:41 
Аватар

E30: `90 320i convertible
Съживяваме макината

Прикачени файлове:
image.jpg
image.jpg [ 136.57 KiB | Прегледано 8868 пъти ]

Профил  

МнениеПубликувано на: 22 Фев 2015 09:18 
Аватар

Ся за картера. Главното, което се печели с него е изчезването на тези 20 мм подложки. Аз за мен си го пропускам това тази пролет. Имам по важни неща и не съм усетил толкова промяна на нещо по управлението.
Назад мотора поне примен не се ограничава от картера. Може би, ако не се прави моста и рейката, може да се преправи картера по начертаното от Кроки, но става доста трудно. Първо алуминиевите заварки дърпат здраво. Демек трябва да се прави някаква заготовка от метална плоча, на която да се сложи и стегне това дето ще се заварява. после трябва да се преправи ваната, предполагам и тя по същия път. И накрая като лягат перфектно и си дал сумати леВ и нерви трябва да намажеш със силикон, понеже вече няма гарнитура за там :hihi:
Ако се погледне и под казана за охладитрелна течност, ще се види, че там също няма никакво място. Едвам се свързват маркучите за парното, едвам се сменят датчици, а нали идеята е все пак евридей.. Не знам камбаната на скоростите, ако отиде по - назад дали, ще се събира вече без съвет по тунела :hihi:
Колекторите от страната на шофера стават още по-мъчни, заради пръта... Абе.. :hihi: май искам да си я карам така...
А да и при мен на кантарите е мечта резултата. След някой друг месец ще има и снимка, че нямам, но това дето знам е :shock: ..
@Didone да проблемите ми са, че не върви колата. Или поне не както трябва и не винаги върви на 100 процента. от време на време влизаше и в авария. Дадения спиид сигнал, не е тоя дето трябва и ще го променям да видим резултата. Един приятел пробва с комп от е34, но нямаше никакви промени. Аз също имамдва компа от е38 и все тая с кой е. Имах проблем с дебитомера, взех нов, сега като и взема и сонди и ще се решат нещата..
Ще я отпуша и от към генерация, че сега е се едно е двайска и се надявам да станат нещата.
Ай стига толко отивам да я изкарвам.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 22 Фев 2015 09:40 
Toruk Makto
Аватар

E30: 324td
Гарнитура се прави.
Тръби на парното се преправят. Ако се налага - правят се корекции и на ламарините.
За изпускателните колектори откъм шофьорската страна, ако си мислиш, че е сложно при V8, ела да ти покажа при V12 какво е и ще запееш друга песен. :hihi:
Какво е разпределението на теглото в момента?

Изображение

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 22 Фев 2015 12:38 
Аватар

Може, всичко може, въпроса е дали си заслужава за 20ммм
% не съм смятал, но това, което ми казаха като килограми предна/задна ос доста ми хареса.
но понеже не съм бил на меренето и не знам колко точни са кантарите (на преглед такива),
както и други подробности засега ще се въздържа от коментар.
колата вече е в София, и се почва смяната на генерацията. след това спиид сигнал, евентуално заден мост реглажен.
мерене и проба да я регистрираме вече :dunno:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 22 Фев 2015 23:39 

При правилно предварително нагряване и обработка по MIG/TIG метод няма да имаш проблем с изкривяване на картера :) Доказано при мен! :thumbsup:

П.С. Използвах гарнитура Victor Reinz без силикон, но стегната с динамометричен ключ на 10Nm :)

Върнете се в началото
 Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  Страница 6 от 14
 [ 131 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 14  Следваща

Time zone: Europe/Sofia [ DST ]