Дата и час: 17 Сеп 2026 05:44

Time zone: Europe/Sofia [ DST ]

Напиши нова тема Отговори на тема  Страница 19 от 29
 [ 287 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22 ... 29  Следваща
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: 18 Май 2017 14:55 
Dr.Tempomat
Аватар

E30: '90 Touring, '92 Convertible
Според мен не е опит за тунинг. Набитите ризи потвърждават донякъде разказа на продавача.
Собственика на е34-ката, от която го свалихме, си е човек дето има пари. Вкарал е колата някъде си за основен ремонт. Блока бил износен и са му набивани ризи. Всичко останало според мен е плод на идиотизма на майстора, но не е тунинг. Явно главата е била крива, а блока е челосан малко повече след интервенциите по цилиндрите.
Надали преди 7-8 години Ганьо в някой Плевенски гараж е смятал СС и прочее.
Всичко е сглобено на чист късмет и е работило известно време, докато собственика на е34-ката не я зарязва. Вече имам и някакви съмнения защо е зарязана тая кола...

В крайна сметка разполагам с куп скрап. Не знам какво ще сглобя в крайна сметка. Дано поне цилиндрите и буталата се окажат здрави, за да имам някаква основа.

Днес извадих м20-ката. Никога не бях работил с по-голямо нежелание по Е30 :cry: :bang:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 18 Май 2017 15:57 
Аватар

E30: E30 316i
С КХ-то на буталата има опция да се играе. М54б25 е възможно най-ниското бутало - ако пишеш до няколко часа мога да ти донеса едно такова да премериш, че ще пътувам тази вечер към Плевен.

Първо виж точно колко ти е височината на блока и трябва да се проверят опциите. От там ще се видят възможностите и ще стане ясно може ли да затвориш с М20кови бутала и кой строукър е най-разумен.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 18 Май 2017 17:24 
Toruk Makto
Аватар

E30: 324td
Челата на М54 буталата не са напаснати към горивната камера на 885. Съответно като дръпнеш малко повече аванса и започват детонациите.

С бутала от M54B25 (които са екзотични) ще има недоход от 1.9 мм., в неговия случай ще е около 1.4 - 1.5, но пак е много и няма да докара хубаво сгъстяване.

Ако се сложат бутала от M20B25 и биели 130 мм при Краси всичко ще си дойде точно, няма недоход, няма стъргане на бутала... само една глава 885 му трябва и е пак в джаза. :smokin:

Изображение

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 18 Май 2017 22:34 
Dr.Tempomat
Аватар

При търсенето на колянов вал задължително ли да гледам да е с номинални размери или може и такъв, който носи шлайф за ремонтни лагери?
Честно казано, малко ме е страх да не се осере някой шлайфист и пак всичко да иде на майната му :censored: Да нямаш вяра на никой вече :dunno:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 18 Май 2017 22:48 
е30 зависим
Аватар

E30: 325i coupe
Аз бих търсил номинален.
Тия мотори още ги има и то на много модели.
Все ще излезе читав, ако не се бърза.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 18 Май 2017 23:15 
Toruk Makto
Аватар

Мармот написа:
При търсенето на колянов вал задължително ли да гледам да е с номинални размери или може и такъв, който носи шлайф за ремонтни лагери?
Честно казано, малко ме е страх да не се осере някой шлайфист и пак всичко да иде на майната му :censored: Да нямаш вяра на никой вече :dunno:

Задължително номинален. Тук и да има кой да го шлайфа, после няма кой да го закали.

Изображение

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 25 Май 2017 17:23 
Dr.Tempomat
Аватар

Намерих си колянов вал от М52Б28. Номинален размер.

Renegade написа:

По раздел Б - Модификации:
1. Ето тук е даден един от вариантите за изработка на втулка за семеринга http://www.msportster.co.uk/question/m2 ... d-in-full/ . По принцип за изработката на втулката аз ползвах ангренажното зъбно колело от коляновия вал на М52Б28 заради готовия канала за шпонката.
2. Шайбата за болта, с който се стяга ангренажа също се шлайфа леко, за да може да притисне добре ангренажното колело.

Въпросната втулка за семеринга, се прави от ангренажното колело на М52 вала след като се престърже до размера на семеринга ?
Не изпуска ли масло от там след това или влиза достатъчно плътно?

Основните лагери освен на стандартни и ремонтни се делят и на цветови кодове. Афтър маркет лагерите, които се продават обаче са само стандартни и два модела ремонтни? Или аз греша?

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 25 Май 2017 17:47 
Toruk Makto
Аватар

Честито за вала! :thumbsup:
Сега и едни биели от M20B20 и комбото ще е готово. Само внимавай като купуваш биелите, мери шийките за буталния болт да са в допуск.

Относно втулката за семеринга има два варианта - да се направи от нулата, но тогава трябва да правиш и канал за шпонката или както направих аз - оформих я от ангренажното зъбно колело на M52B28 вала. Точните размери се свалят от M20B25 вала. При мен не пропуска масло между нея и вала, а и досега не съм чул да има подобни проблеми. Нека и Бурята да каже при него какво е положението.

За основните и биелните лагери - за М20 съм взимал само оригинални и да - по цветови кодове се взимат, защото валът дори и да е на номинален размер, все пак има някакво износване, по което трябва да се подберат лагерите.

Изображение

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 25 Май 2017 18:21 
Dr.Tempomat
Аватар

Търся биели, ще меря и там разбира се, както и глава 885.
Разгледах обстойно разликите във петте цветови кода за номинален размер лагери, разликата само между първите два е 1 стотна, после е в хилядни.
Аз ще сложа афтърмаркет номинален размер лагери. Няма бюджет за ОЕМ :?

Относно втулката за семеринга ще изпозлвам твоя вариант. Спестява се една услуга на фрезист :D

Лагерите от м21 по здрави ли са, че изпозлваш тях?

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 25 Май 2017 22:03 
Toruk Makto
Аватар

Би трябвало да са по-здрави, все пак знаеш какво е сгъстяването в дизелов мотор, а отделно и турбиниран. Но не мисля, че ще има някакъв проблем и с бензинови лагери. Другата причина да ползвам дизелови лагери е, че ползвам и маслена помпа от ТД, а тя е с по-висок дебит.

Изображение

Върнете се в началото
 Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  Страница 19 от 29
 [ 287 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22 ... 29  Следваща

Time zone: Europe/Sofia [ DST ]