Дата и час: 19 Сеп 2026 09:42

Time zone: Europe/Sofia [ DST ]

Напиши нова тема Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  Страница 6 от 32
 [ 320 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 32  Следваща
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: 04 Авг 2013 09:51 
Dr. Recaro
Аватар

E30: '85 318i + '85 325йе
Добре де, ще издам с какво се занимавах преди да открия находището на железни оксиди.
Бавно, но славно напредвам с 5-болтовия си ъпгрейд. Идеята на моето упражнение е да ползвам шенкела на Е30 + заводски части от други модели БМВ. Целта е по-лесна и изгодна поддръжка от афтърмаркет системи.
Досега купувах чарколяк за да има с какво да меря и да знам ще стане ли моята работа изобщо както я мисля. Отговора е "ем да, ем не"
Сега съм на предния мост, изработена е втулка след милиарди консултации с човек, който има такъв сетъп, в последствие открих направо два кола с набита втулка, за съжаление от тънките. Послужиха като модел в мащаб 1 към 1. Нямам снимки на втулките преди да се монтират на колците но ето една снимка от първия "mock-up":

Изображение

Преди някой да ми обърне внимание на диска: Това е диск, който взех назаем за да видя къде ще застане дискът, който възнамерявам да ползвам.
Тук е мястото да благодаря на Иван за дисковете, без които прогресът щеше да се забави още повече :hihi:

На снимката липсва щитът, но в последствие го сложих и него за да видя как са отстоянията - всичко е в рамките на допустимото, даже на едно място е повече от на заводски вентилирани дискове 8-)

След това идва ред на бутването на всичко в джантата, която възнамерявам да ползвам.
Снимка на отстоянието на джантата от кола:
Изображение

Апаратът със съпорт и с оставен аванс за допълнителните 7мм, в които се състои разликата между дъми-дисковете и тези които ще ползвам"
Изображение

Апаратът със съпорт и колеца на главината:
Изображение

Както се вижда, има нужда не само от планки за захващане на съпорта към кола, но и от леко "жулване" за да си дойде на място всичко.
И тук стигаме до "гредата". Джантите, които искам да ползвам задължително, опират в апарата и в съпорта. Говорим за около поне 5 мм:

Изображение

Някакви идеи? Вариантът с дистанционни фланци на джантите е категорично изключен. Мислех си да отнема от апаратите и съпорта, но едва ли има мегдан за чак толкова много отнемане. Утре трябва да пристигнат накладките, с тях ще измеря отново с точност колко просвет не ми стига, но имам лоши предчувствия :hihi:
Хайде, давайте да видим какво ще измислим дружно. Предложения с други апарати и накладки също са вариант, стига да са адекватни.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 04 Авг 2013 10:31 
Toruk Makto
Аватар

E30: 324td
Е, то ти нямаш много варианти, според мен са само няколко:
1. Оставаш с тия дискове, при което трябва да прибереш апарата навътре към главината, за да не опира в джантата;
2. Други, по-компактни апарати;
3. Други джанти.

Все пак си помисли за дистанционен фланец между джантата и главината. Не знам с какво ЕТ са тези джанти, на които държиш, но ако един дистанционен фланец от 4-5 мм. (примерно) ще оправи работата, то си заслужава. :thumbsup:

Изображение

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 04 Авг 2013 11:17 
Dr. Recaro
Аватар

Джантите са 9ж ет 08. Ако сложа фланец се притеснявам, че няма да се съберем под веждата :hihi:

Вариант 1 сериозно го обмислям, но къстъм планките за захващане ще са МЕГАкъстъм (което не ме притеснява). Проблемът е там , че всъщност няма да имам голямата спирачна сила, за която си мечтаех и заради която започнах да се занимавам с това. Defeating the purpose му казват англоговорящите :hihi: . Остава да се огледам за по-компактни апарати със същото усилие и площ на накладката. Идеи на прима-виста?

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 09 Авг 2013 21:40 
Dr. Recaro
Аватар

Така, малко ъпдейт.
Благодарение на окуражителните ви обаждания скъпи приятели и съмишленици, стигнах до следното положение. Видях се с мой много добър познат, фен на друга марка коли, и му споделих мъката си. Човекът веднага ми предложи спасение - "Ето ти моите апарати, пробвай ги и ако стават ще ти дам същите." Как да не се просълзи човек?

Ето и разказа в картинки, който всички вие очаквате :hihi:

Апаратите един до друг - вдясно E34 540i, вляво VW Passat Who cares what model special edition:
Изображение

Ясно се вижда, че Вагин-ския апарат е със сходни размери като този който искам да ползвам. Само че е с бутало диаметър 57 мм, а e34-ковия е 46.
Ето обаче как се сравняват по "височина":
Изображение

наясно съм че не се мери така, просто нямам толкова много ръце :hihi:
Ето и как стои в джантата:
Изображение
Изображение

Не е като да има много място, но съм спокоен че има НЯКАКЪВ вариант. Ще продължавам да търся други, още по-компактни апарати, и ако не намеря ще скачам на тези.
Също, през седмицата се видях с дилъра си и се сдобих с ето тези:
Изображение
Изображение

Не е кой знае какво, но нямам търпение ако ми остане време този уикенд да боядисам колците за домати и да ги слагам тея железа :chug:

И последно, един тийзър:
Изображение

Имал съм поща .... :roll:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 09 Авг 2013 21:48 
Toruk Makto
Аватар

Ще стане работата, просто трябва малко повечко зор... :hihi:

Изображение

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 09 Авг 2013 21:57 
Аватар

E30: мечта
Тия апарати с какви дискове се карат? За vw говоря?

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 09 Авг 2013 23:10 
Млад ТЕХНИК
Аватар

E30: 4 цилиндрови :}
Стопчета :smokin:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 10 Авг 2013 06:26 
Dr. Recaro
Аватар

312х25 според човека който ми ги даде. Ще го разпитвам подробно, като отида да взема съпортите (не можа да ги намери веднага в гаража си). Също ще разбера и от какъв пасат са точно :hihi: . Ето ти една снимка отгоре, ако ти вършат работа надписите (има някакъв номер - 071\3 ):

Изображение

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 10 Авг 2013 20:03 
Dr. Recaro
Аватар

Както споделих вече вербално с някои от вас, днес станах рано и ходих да видя какво има в пощата за мен. Ето обещаните снимки:

Изображение
Изображение
Изображение

Щастлив съм до небесата.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 10 Авг 2013 20:51 
Toruk Makto
Аватар

Честито!
Перфектни са, направо като чисто нови от магазина. :thumbsup:

Изображение

Върнете се в началото
 Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  Страница 6 от 32
 [ 320 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 32  Следваща

Time zone: Europe/Sofia [ DST ]