Дата и час: 17 Сеп 2026 05:46

Time zone: Europe/Sofia [ DST ]

Напиши нова тема Отговори на тема  Страница 3 от 10
 [ 95 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 10  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Re: Е30...Отново!
МнениеПубликувано на: 23 Авг 2013 22:57 

важното е капака на клапаните да се пръсне :mrgreen:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 24 Авг 2013 13:34 
Аватар

Охо, един ден без обхват на телефоните и темата се развила в познатия хумористичен стил. Много забавно ще се окаже в този форум :clap: Пък аз до сега висях под Е39-ката в едно планинско село, щото камъче влезе между защитната ламарина и спирачния диск. Ама това го разбрах като свалих гумата и се омазах целия, че издаваше звуци сякаш ще ми падне главината. Пък с 30-ката много по-лесно ми се случваха нещата :roll:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 25 Авг 2013 07:41 
Dr. Recaro
Аватар

E30: '85 318i + '85 325йе
Напомням, че още не си снимал джантите :hihi:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 25 Авг 2013 08:36 
Аватар

Още съм на път с другата кола. Като се върна във Варна ще направя снимки. Джантите не са нищо особено: RH type 7513, но са в перфектно състояние на оригинална боя и според мен стоят много добре на Е30. Щампите с годината на производство на тях показва 1991г. Почти наборчета с колата. Малко ЕТ, доволен борд, какво повече му трябва на човек :hihi:

Прикачени файлове:
image.jpg
image.jpg [ 33.92 KiB | Прегледано 8660 пъти ]

МнениеПубликувано на: 28 Авг 2013 15:06 
Аватар

Няколко снимки с джантите специално за адаша :thumbsup: Отдавна си търся точно този модел, но не бях ги срещал в такова състояние и за това много им се радвам. С ЕТ 13 са и са изнесени много приятно. Гумите са 195/55/15. Мисля да пробвам 205/50/15, но идва твърде ниска май и диаметъра става -23 от оригиналните.

Прикачени файлове:
IMG_2980.jpg
IMG_2980.jpg [ 247.73 KiB | Прегледано 8620 пъти ]
IMG_2975.jpg
IMG_2975.jpg [ 349.61 KiB | Прегледано 8620 пъти ]
IMG_2972.jpg
IMG_2972.jpg [ 379.78 KiB | Прегледано 8620 пъти ]

МнениеПубликувано на: 28 Авг 2013 15:20 
Toruk Makto
Аватар

E30: 324td
Моето скромно мнение относно външния вид:

1. Висока е. С по-ниски гуми ще увеличиш разстоянието от гумите до веждите, а общата височина ще падне, което е лоша комбинация. Като сложиш новия мотор, трябва да се замислиш за окачване. Иска си снижаване.
2. Пръсни броните в цвета на купето, ще изглежда много по-добре.
3. Сложи й халогени.

П.С. Тия джанти не ме кефят, но там нещата опират до вкус, така че ако теб си те радват - :thumbsup:

Изображение

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 28 Авг 2013 15:40 
Аватар

И малко инфо за колата:
Произведена е 1989-то лето, с М40В18 с газ. Предишният собственик я е поддържал доколкото може, ползвана е за евридейка. Които от вас помнят - беше пусната за продажба през март тази година, после обявата изчезна. Тогава стигнахме до нотариус с него и се отказа. Нямал сърце да я продаде, луд човек. След три месеца сам ми се обади - притиснат от обстоятелствата заминаваше за чужбина и му трябваха пари. Колата миналата година е разглобена до метално купе и цялостно изкърпена и пребоядисана. Ако ви е интересно ще ви пусна снимки. Имам към 20, които момчето ми прати. Салона е в много красива комбинация: сивото карирано рекаро с изцяло син интериор - кори, мокет. Има май HiFi, но не съм сигурен, поне звучи много добре. Визуално колата изглежда спретната и запазена.
Сега за нещата, които ще ми запълват свободното време:
- на първо място двигателя - М40-то е в учудващо добро състояние, повдигачите са сменени и работи чудесно, Lovato-то е икономелка, ама това е ако я искаш за всеки ден да я блъскаш из града. И понеже моята идея не е такава се надявам скоро да решим този проблем. Ще решим и проблема с генерацията, че тази е кърпена, кърпена, средното гърне е на решето, задното трещи ненужно много.
- задният мост както се досещате е на барабани, тампоните му са тотална щета, дифа вие на умряло. Знаете какво следва: мост с дискове и май няма да е лошо ако си намеря и шпер.
- окачването май е като на предишния ми кабриолет - същите сравнително къси пружини и дебели колове. Не съм вадил нещата по VIN, но подозирам, че е така.
- трябва да сложа и ел. стъкла, че това ми е първата кола без и мнооооого се дразня, особено когато се наложи да отворя пасажерското стъкло.
- колата трябва да влезе отново на боя, защото по предния капак има следа от вратата на един бус, а задната маска е ударена в саксия зимата. Малко е и не е крива, но е потенциално огнище на ръжда. И май пак ще я разглобим, че да няма изненади по купето. Все пак не зная как е направена. Капака на шибедаха е за смяна. Боядисан е отгоре, но отдолу има ръжди и механизмът му не винаги сработва както трябва.
Това е на първо четене. Пиша само основните неща, които за мен са важни. Козметиката като липчета, спойлери, волани и т.н. не ги споменавам. И техния ред ще дойде.
Ще се радвам на мненията и помощта ви. :chug:

Прикачени файлове:
IMG_2984.jpg
IMG_2984.jpg [ 282.93 KiB | Прегледано 8615 пъти ]
IMG_2983.jpg
IMG_2983.jpg [ 403.38 KiB | Прегледано 8615 пъти ]
IMG_2973.jpg
IMG_2973.jpg [ 365.8 KiB | Прегледано 8615 пъти ]

МнениеПубликувано на: 28 Авг 2013 15:54 
Аватар

Renegade написа:
Моето скромно мнение относно външния вид:

1. Висока е. С по-ниски гуми ще увеличиш разстоянието от гумите до веждите, а общата височина ще падне, което е лоша комбинация. Като сложиш новия мотор, трябва да се замислиш за окачване. Иска си снижаване.
2. Пръсни броните в цвета на купето, ще изглежда много по-добре.
3. Сложи й халогени.

П.С. Тия джанти не ме кефят, но там нещата опират до вкус, така че ако теб си те радват - :thumbsup:

Ей, ама си бърз :hihi: Съгласен съм с теб и по трите точки. Само не и с послеслова, но както казват руснаците: "По вкус и цвет товарищи нет!"
1. От окачването няма да избягам, то е ясно. Какво да е, като имаш предвид, че търся оптимална комбинация цена-качество. Не съм екстремен шофьор. Често минавам Слънчев Бряг - Обзор и когато съм сам в колата си засичам времената, но без безумия. By the way препоръчвам ви Ришкия проход - Шумен - Карнобат: чисто нов асфалт, чудни завои, няколко широки фиби, красива природа, почти никакъв трафик.
2. За броните и аз го мисля отдавна, защото така и така ще влиза на боя.
3. Халогени - забравих да го напиша в по-горния си пост.
С две думи доста търсене ме чака на разни дреболии из интернет пространството :shock:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 28 Авг 2013 16:31 
Toruk Makto
Аватар

E30: 324td
Пусни снимките от реставрацията.
Аз не бих й сложил ел. стъкла, първо механичмите тежат и второ, като не ежедневка, за чий х*й са ти?
Пусни и по-хубави снимки на салона, че ми е интересна тая комбинация, не съм я виждал наживо досега.
Не й слагай ИС-ов лип, че ще заприлича на голф 2. Спойлер също не й трябва. Така си е много добре. Едни халогени и всичко ще е завършено.

П.С. И едни МХВ-та, черна хела, окачване и ББС РС 073. :hihi:

Изображение

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: 28 Авг 2013 16:39 
Млад ТЕХНИК
Аватар

E30: 4 цилиндрови :}
Renegade написа:
Пусни снимките от реставрацията.
Аз не бих й сложил ел. стъкла, първо механичмите тежат и второ, като не ежедневка, за чий х*й са ти?
Пусни и по-хубави снимки на салона, че ми е интересна тая комбинация, не съм я виждал наживо досега.
Не й слагай ИС-ов лип, че ще заприлича на голф 2. Спойлер също не й трябва. Така си е много добре. Едни халогени и всичко ще е завършено.

П.С. И едни МХВ-та, черна хела, окачване и ББС РС 073. :hihi:

И м тех 2 пакет :hihi: :chug:

Върнете се в началото
 Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  Страница 3 от 10
 [ 95 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 10  Следваща

Time zone: Europe/Sofia [ DST ]