И малко инфо за колата:
Произведена е 1989-то лето, с М40В18 с газ. Предишният собственик я е поддържал доколкото може, ползвана е за евридейка. Които от вас помнят - беше пусната за продажба през март тази година, после обявата изчезна. Тогава стигнахме до нотариус с него и се отказа. Нямал сърце да я продаде, луд човек. След три месеца сам ми се обади - притиснат от обстоятелствата заминаваше за чужбина и му трябваха пари. Колата миналата година е разглобена до метално купе и цялостно изкърпена и пребоядисана. Ако ви е интересно ще ви пусна снимки. Имам към 20, които момчето ми прати. Салона е в много красива комбинация: сивото карирано рекаро с изцяло син интериор - кори, мокет. Има май HiFi, но не съм сигурен, поне звучи много добре. Визуално колата изглежда спретната и запазена.
Сега за нещата, които ще ми запълват свободното време:
- на първо място двигателя - М40-то е в учудващо добро състояние, повдигачите са сменени и работи чудесно, Lovato-то е икономелка, ама това е ако я искаш за всеки ден да я блъскаш из града. И понеже моята идея не е такава се надявам скоро да решим този проблем. Ще решим и проблема с генерацията, че тази е кърпена, кърпена, средното гърне е на решето, задното трещи ненужно много.
- задният мост както се досещате е на барабани, тампоните му са тотална щета, дифа вие на умряло. Знаете какво следва: мост с дискове и май няма да е лошо ако си намеря и шпер.
- окачването май е като на предишния ми кабриолет - същите сравнително къси пружини и дебели колове. Не съм вадил нещата по VIN, но подозирам, че е така.
- трябва да сложа и ел. стъкла, че това ми е първата кола без и мнооооого се дразня, особено когато се наложи да отворя пасажерското стъкло.
- колата трябва да влезе отново на боя, защото по предния капак има следа от вратата на един бус, а задната маска е ударена в саксия зимата. Малко е и не е крива, но е потенциално огнище на ръжда. И май пак ще я разглобим, че да няма изненади по купето. Все пак не зная как е направена. Капака на шибедаха е за смяна. Боядисан е отгоре, но отдолу има ръжди и механизмът му не винаги сработва както трябва.
Това е на първо четене. Пиша само основните неща, които за мен са важни. Козметиката като липчета, спойлери, волани и т.н. не ги споменавам. И техния ред ще дойде.
Ще се радвам на мненията и помощта ви.