IvanB написа:
Май е време да помислиш за М Тех 2 пакета

Аз го мисля,но само с мислене не става
Малко ми е тежка инвестиция ,но дано един ден се случи
Гриша написа:
Както казват в хамериканските форуми - clean!
Шапка ти свалям за постоянството и усилията.
Благодаря
Kroki написа:
Пусна я най-накрая.
Красавицата тя! Следващият път искам кръгче

Темата с кръгчето е малко деликатна,отношението ми към тази кола е ...немога да го обясня и аз

,но не е нормално със сигурност.
Обещавам ти кръгче и ще си един от малцината ,ще направя компромис със себе си ,хаха ,как звучи само .
Renegade написа:
Още от темата в Павара имах чувството, че целта е тая кола да се натъпче с възможно най-много екстри за модела... няма лошо.
Аз вече съм на точно обратната позиция - ако изпадне здраво купе, което да е възможно най-опоскано откъм екстри, въобще няма и да се замисля.
Както и да е, това е въпрос на индивидуална настройка, така че няма да се спирам повече на него.
Първо, поздравления за ентусиазма, отношението и постоянството към Е30-ката! Или както му казват хАнгличаните - TLC.
Имам един въпрос - какво копче за ел. реглажа на фаровете си ползвал? На снимките тази част от кората не се вижда, снимано е от други ъгли. От Е34-ката ли е или си преправил Е30-ковото?
След това, имам няколко препоръки, които надявам се да приемеш градивно, а не негативно:
1. Джантите:
- плоските капачки за мен не са добра идея, но това е въпрос на вкус;
- предните деветки също. Виждам, че си приготвил амортесьори Bilstein, не знам пружини ще сменяш ли, за да снижиш колата, но деветките отпред ще ти пречат. Освен това, товариш рейката повече от необходимото. И накрая, според мен развалят визията на колата.
2. Предполагам, че нямаш проблеми с охлаждането на мотора. Но все пак да вметна, че радиаторът от ТД-то не е най-големия БМВ-ейски, който може да се вгради в Е30. Най-големият е от Е36 325tds или Е36 М3. По-дебел е с 1 см. от Е30-ковия. На практика, този от ТД-то е същия като за М20, но за М20-ката той се води "тропическата версия".
3. На тази снимка:

виждам долу едно притеснително "оцветяване". Знам, че по снимки не може да се съди адекватно и че най-вероятно няма нищо притеснително, това ти ще кажеш. Ама така е то, кошмарът на Е30-каджията го кара да се параноизира...
4. ИС-овия лип. Знам, че много хора ги обичат, но за мен разваля визията на предницата. Прекалено претрупан стои.
5. Диференциала - отлично си се справил с капака, но обърни внимание на корпуса. Ръждата там е особена, както при всички чугунени отливки. Става на шупли, които няма шанс да се отстранят с телена четка, независимо ръчна или на дрелка, твърди са като камък и единствения начин тези шупли да се отстранят е с чука и секача, аз откакто си взех компресора, се родих с пневматичния чук. Преди ми трябваха 3-4 часа плътна работа с чука и секача, за да махна всички шупли от ръжда по корпуса, сега за 15 минути се върши работата и то доста по-добре. От снимката ми се струва, че не си успял да ги отстраниш, а това означава, че след време корпуса пак ще ръждяса.
6. Евала за усилията и старанието относно климатика. За мен това обаче е най-безсмислената екстра, която се насажда в Е30. Аз даже ако имах на някоя от моите заводски климатик, щях да го разкарам веднага. Причини: взима от конете на мотора, тежи отпред и влошава баланса на купето, още една система, която може да дефектира, представлява допълнителен товар върху алтернатора и не на последно място - влошава охлаждането на мотора.
7. Тая кола плаче за черен таван и черен кожен салон. ИС-овото рекаро никога не ме е кефело, като ги погледна тия карета, имам чувството гледам карирания какскет на някой английски аристократ от началото на миналия век. А тази представа не ми се връзва с немска кола.
8. Както спомена Иван, М-тех пакет. За мен това е екстра, която сама по себе си има по-голям ефект от всички останали екстериорни екстри, взети заедно.
9. Черна Хела и МХВ-та.
10. Акумулаторът е добре да се разкара в багажника. Това е едно доста полезно действие, на което малко хора обръщат внимание.
И последен въпрос - каква е съдбата на М20-ката? При теб ли е още?
Браво за темата, доста полезна ще е за маняците на екстрите.
Особено с толкова снимки, обяснения и линкове.

Копчето е от е34,но съм му монтирал е30-ковата врътка,също се запази и осветлението там,и резултата е непроменена визия на кората ,с копчето от е34 отзад
1. Джантите вече и на мен не са ми на сърце толкова като преди,най малкото че не ми се връзват с идеята за заводски вид на колата ,всеки иска ББС РС,но......сигурно сме се родили на грешното място
За пружините ще се пробва ,или остават сегашните ,или имам още един комплект ще се пробва и с тях как ще е,които мисля са по ниски.
2.Да,знам че радиатора е като на М20 тропическата версия,незнаех че има още по-голям,но проблеми нямам с охлаждането на този така или иначе обречен мотор
3.И аз реагирах така в първия момент като махнах кората,няма проблем там с ръжда,оцветяването е някакъв като силикон заводски,или нещо подобно,ако става въпрос за частта която е между калника и вътрешния подкалник до дренажа на люка,но сигурно е там,но няма там проблеми.
4.Въпрос на избор,вкус..
5.Корпуса е изтъркан колкото може,но да нищо съществено не пада,после е мазан 1-2 пъти с вюрт и боядисан след това,като цяло това беше козметично само,наистина не съм се вживявал в тази част много
6.Пак въпрос на вкус,аз баланс не гоня....всеки си има мнение
7.Черен кожен салон-да,но да е в оригиналния вид,не съм фен на претапицираните салони,дори в кожа ,мисля че ще е един вид "модерна" кожата и различна от оригиналната ..незнам ,може и да греша ,но и тук причината е заводския вид.
8.Както написах по-горе.....някога дано успея
9.Тук трябва да напиша горното отново

,кой не иска МХВ и черна хела
10.Мислил съм го,това със сигурност ще е едно от следващите неща които ще се случат по колата
М20-ката е при мен,но е захвърлена общо взето,знаеш ми мнението,грешка беше това М52,а какво читаво М20 беше само
Скраперa под Ореха написа:
успех с паркета,мхв-то и черната хела